ΣΔΕ Καρδίτσας: Προώθηση του Project: " Όταν οι μέλισσες παράγουν χρυσάφι"

Την Πέμπτη 15/05/2025, η ομάδα Project του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας είχε την τιμή να υποδεχτεί τον γεωπόνο και μελισσοκόμο κ. Ευάγγελο Μπαϊράμη, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο μας στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Όταν οι μέλισσες παράγουν χρυσάφι».

 

Ο κ. Μπαϊράμης μας παρουσίασε μια πλήρη ενημέρωση σχετικά με το θαυμαστό κόσμο των μελισσών και τη σημασία τους για τη φύση και την οικονομία.

Ο γεωπόνος και μελισσοκόμος αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο ζωής των μελισσών, εξηγώντας τις διαδικασίες και τους χειρισμούς που απαιτούνται κατά τη διάρκεια του έτους για την καλή ανάπτυξη και υγεία της μέλισσας.

Μας αποκάλυψε τα «μυστικά» της μέλισσας και τη σημασία του μελισσοκομικού κύκλου, ενώ μας ενημέρωσε για τα προϊόντα που παράγουν, όπως το μέλι, το κερί και το βασιλικό πολτό.Επιπλέον, ο κ. Μπαϊράμης μας έδωσε πολύτιμες και έξυπνες συμβουλές για την καλλιέργεια και φροντίδα των μελισσών, επισημαίνοντας τη σημασία της υπομονής και της γνώσης του μελισσοκόμου για την επιτυχημένη παραγωγή.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας να αποκτήσουν πρακτική και θεωρητική γνώση για την τέχνη της μελισσοκομίας, και να κατανοήσουν τη σημασία της για το περιβάλλον, καθώς και τα οφέλη που προσφέρει στη ζωή μας.

Αναμένονται και άλλες παρόμοιες δράσεις, οι οποίες θα εμπλουτίσουν τη γνώση των μαθητών και θα προάγουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην τοπική κοινωνία.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου.

Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και από το Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος 

 
Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες 

 
Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πηγή www.karditsalive.net