Η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας στην ελληνόφωνη και βυζαντινή Καλαβρία

Αναχωρεί το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουλίου για την Ιταλία η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη  για  σειρά πέντε (5) συναυλιών στην ελληνόφωνη και βυζαντινή Καλαβρία της Μεγάλης Ελλάδας. Προσκεκλημένοι από Δήμους, Μουσικούς και Πολιτιστικούς Φορείς η Διεθνούς φήμης Χορωδία της πόλης μας θα υπερασπιστεί την Τέχνη και την Μουσική της Ελλάδας,της Θεσσαλίας και της Καρδίτσας με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό ως συνέχεια της αρχαιοελληνικής Χορωδιακής Λυρικής.

Για δέκα (10) ημέρες η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας με τη συμμετοχή και κορυφαίων Ιταλίδων Σολίστ θα πραγματοποιήσει στην αναπτυγμένη μουσικά Ιταλία, πέντε (5) συναυλίες με ένα Διεθνές ρεπερτόριο που καλύπτει όλα τα είδη της μουσικής.

Από 12- 22 Ιουλίου 2025,ο Νίκος Ευθυμιάδηςκαι  η Χορωδία του Ωδείου  Καρδίτσας θα εμφανιστούν σε ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες και  Κάστρα της  περιοχής που έχουν άμεση σχέση με το Βυζάντιο και τον Ελληνισμό.

Η  Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης θα ερμηνεύσει ένα ποικίλο πρόγραμμα  αρχαίας ελληνικής , βυζαντινής,αναγεννησιακής και κλασσικής μουσικής, σε έργα σημαντικών συνθετών, Ελλήνων και Ξένων, με έμφαση στην Βυζαντινή μας εκκλησιαστική παράδοση , στη σύγχρονη ελληνική μουσική αλλά και στην ναπολιτάνικη και ιταλική μουσική.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας μεταβαίνει για πολλοστή  φορά τα τελευταία  χρόνια  στην Καλαμβρία για σειρά σημαντικών συναυλιών,εκεί όπου το συναρπαστικό τοπίο του Ιταλικού Νότου ντύνει τη MagnaGrecia (Μεγάλη Ελλάδα), στοχεύοντας έτσι στην ενδυνάμωση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς με την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑκαι τους κατοίκους της.
Ιδιαίτερα οι συναυλίες θα γίνουν σε περιοχές με έντονο το Ελληνικό και Βυζαντινό στοιχείο, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αρχαιοελληνική παιδεία και την βυζαντινή παράδοση.

  Η  Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Καρδίτσα θα δώσουν  το παρόν με ένα πρόγραμμα υψηλού  μουσικού ήθους και ύφους στην  Βυζαντινή  και «Ελληνική» Καλαβρία.

 

Πηγή www.trikalaola.gr