Την εικόνα πλήρους απαξίωσης και εγκατάλειψης που παρουσιάζει η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, έφερε στη Βουλή με κοινοβουλευτική του Ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ασκώντας πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού για άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.
«Σύμφωνα με τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, η θεομηνία «Daniel» ανέδειξε και επιδείνωσε παλαιότερες κτηριακές παθογένειες της Σχολής, ωστόσο δύο χρόνια μετά την καταστροφή, η έλλειψη στοιχειώδους κρατικής μέριμνας και οι καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών εκθέτουν την Κυβέρνηση. Η στέγη του κτιρίου παρουσιάζει σοβαρές διαρροές, με αποτέλεσμα να εισρέει νερό σε αίθουσες διδασκαλίας και διαδρόμους. Οι εργασίες αντικατάστασης μέρους της οροφής έχουν ξεκινήσει, με την αποπεράτωση της επισκευής της σκεπής 7,5 μέτρων να προβλέπεται – εφόσον δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις – για τον Οκτώβριο του 2025. Οι υποδομές υγιεινής βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Σπασμένες τουαλέτες, διαρροές στις βρύσες, ανύπαρκτη καθαριότητα, πλήρης απουσία υλικών καθαρισμού, σπασμένα παράθυρα. Στο κτήριο δεν υπάρχει καν το στοιχειώδες φαρμακευτικό υλικό, ενώ οι φοιτητές καταγγέλλουν και εκτεταμένες εστίες ρύπανσης με την παρουσία τρωκτικών να έχει επιβεβαιωθεί εντός των εγκαταστάσεων.
Ζήτημα αποτελεί και η απουσία οργανωμένης λεωφορειακής σύνδεσης με τη Σχολή, με τον Σύλλογο να επαναλαμβάνει το αίτημά του για δρομολόγηση αποκλειστικής γραμμής ή χρηματοδοτική ενίσχυση για τη χρήση της υφιστάμενης», ανέφερε ο Βουλευτής.
Στην Ερώτηση του επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της πλήρους αποκατάστασης της στέγης του κτηρίου της Γεωπονικής Σχολής αλλά και να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα του φοιτητικού Συλλόγου για ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών.Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η Γεωπονική Σχολή δεν προσβάλλει μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και συνολικά τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση. Η αδράνεια της Πολιτείας συνιστά ευθεία υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών, της φοιτητικής ζωής και της ίδιας της δημόσιας παιδείας».