Σκοτώθηκε σε ατύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς ο κασκαντέρ που έκανε ελεύθερη πτώση από το Διάστημα


Ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής και κασκαντέρ Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ τον Οκτώβριο του 2012 έγινε διεθνώς γνωστός επειδή κατέρριψε ταυτόχρονα τρία παγκόσμια ρεκόρ πηδώντας από ένα αερόστατο 38 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη στα σύνορα της Γης με το Διάστημα. Ο Μπαουμγκάρτνερ έχασε τη ζωή του σε ηλικία 56 σε ατύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς στην κεντρική Ιταλία.

Ο «ατρόμητος Φέλιξ« όπως ήταν το παρατσούκλι του εξαιτίας των πολλών εξαιρετικά επικίνδυνων εγχειρημάτων που πραγματοποιούσε έχασε την Πέμπτη τον έλεγχο του αλεξίπτωτου πάνω από το Πόρτο Σαντ’ Ελπίντιο στην κεντρική περιοχή Marche της Ιταλίας και έπεσε στο έδαφος κοντά στην πισίνα ενός ξενοδοχείου. Δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία στον άτυχο αλεξιπτωτιστή και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανώς αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια της πτήση και είτε έχασε τις αισθήσεις του είτε το πρόβλημα αυτό δεν του επέτρεψε να διατηρήσει τον έλεγχο αλεξίπτωτου.

πηγή φωτό. (Zenith)

Στην ιστορική του πτώση από την στρατόσφαιρα ο Μπαουμγκάρτνερ έσπασε το φράγμα του ήχου χωρίς να βρίσκεται στο εσωτερικό σκάφους, πέφτοντας σε ελεύθερη πτώση με ταχύτητα έως 1,342 χιλιόμετρα την ώρα. Οι άλλες δύο επιδόσεις του στο ίδιο εγχείρημα ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους για επανδρωμένη πτήση αεροστάτου και της πτώσεως με αλεξίπτωτο από το μεγαλύτερο ύψος.

Το 1999 ο Μπάουμγκάρτνερ πέτυχε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό για την υψηλότερη πτώση με αλεξίπτωτο από κάποιο κτήριο ή άλλη σταθερή δομή (BASE jump), πέφτοντας από έναν από τους Πύργους Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Τον Ιούλιο του 2003 εξασφάλισε μία ακόμη πρωτιά διασχίζοντας με πλάγια πτώση τη Μάγχη, χρησιμοποιώντας μία ειδικής κατασκευής πτέρυγα (SKYRAY) από ανθρακονήματα.

Ο Μπαουμγκάρτνερ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έπεσε από την ολοκληρωμένη γέφυρα του Μιγιό στη Γαλλία, στις 27 Ιουνίου 2004. Στις 12 Δεκεμβρίου 2007 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έπεσε από το παρατηρητήριο του 91ου ορόφου του τότε υψηλότερου ολοκληρωμένου ουρανοξύστη στον κόσμο, του Ταϊπέι 101 στην Ταϊβάν.

Naftemporiki.gr



Πηγή: www.naftemporiki.gr