Στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» με θεματικό άξονα «Σύνορα και Σκιές» (15–22 Ιουνίου 2025), θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Πιερ Πάολο Παζολίνι (1922–1975), ενός από τους πιο εμβληματικούς και αμφιλεγόμενους δημιουργούς του 20ού αιώνα.
Την Κυριακή 22 Ιουνίου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης θα συνομιλήσει με τον φιλόλογο, μεταφραστή και μελετητή του Παζολίνι, Γιάννη Η. Παππά, σε μια εκ βαθέων συζήτηση γύρω από την κληρονομιά του Ιταλού σκηνοθέτη, λογοτέχνη και διανοούμενου. Η ομιλία εστιάζει στο πολιτικό, ποιητικό και κινηματογραφικό του έργο, το οποίο παραμένει επίκαιρο, προκλητικό και βαθιά συγκινητικό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο του Γιάννη Η. Παππά:
«Πιερ Πάολο Παζολίνι ΡΕΚΒΙΕΜ 1975–2025 – 50 Χρόνια από τον Θάνατό του» (εκδ. 24 Γράμματα).
Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, 18:00 | Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου


Δημήτρης Μανιάτης
Δημοσιογράφος και συγγραφέας με μακρά εμπειρία στον χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής αρθρογραφίας. Εργάζεται στα Νέα, στο in.gr και στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Έχει ασχοληθεί με το λαϊκό τραγούδι, τη θεατρική γραφή και τη βιογραφία. Ανάμεσα στα έργα του συγκαταλέγονται: «Ληστής», «Μπρούντζινος», «Πάνος Γαβαλάς: Μια φωνή όλο φως», καθώς και η επιστημονική επιμέλεια της παράστασης «Manolis» για το ΚΘΒΕ.
Γιάννης Η. Παππάς
Φιλόλογος, ποιητής, μεταφραστής και εκδότης. Γεννημένος στην Άρτα το 1962, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με διδακτορικό στον συγγραφέα Αντρέα Φραγκιά. Υπήρξε καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας. Έχει μεταφράσει έργα κορυφαίων Ιταλών ποιητών, μεταξύ αυτών και του Παζολίνι. Είναι εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Διαπολιτισμός και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος