Βόλος: Η «Φάρμα των Ζώων» στη Σκηνή της Παλιάς Ηλεκτρικής – Όταν το Θέατρο συναντά την επαγρύπνηση

Η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Τρίτος Όροφος» επιστρέφει με ένα από τα πιο διαχρονικά έργα πολιτικής αλληγορίας: τη «Φάρμα των Ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ.

Από τις 27 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου, το κοινό του Βόλου καλείται στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, στις 21:00, για να παρακολουθήσει μια σύγχρονη διασκευή του εμβληματικού αυτού έργου, με ελεύθερη είσοδο.

Το μυθιστόρημα του Όργουελ, γραμμένο το 1945 ως μια φαινομενικά παιδική ιστορία για μια φάρμα που την καταλαμβάνουν τα ζώα, διατηρεί την επικαιρότητά του καθώς ανατέμνει τους μηχανισμούς εξουσίας, τη διαστρέβλωση της ιστορικής μνήμης, την προδοσία των επαναστατικών ιδανικών και τη σταδιακή μετάβαση από την ελευθερία στην καταπίεση.

Η θεατρική του απόδοση από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ομάδας «Τρίτος Όροφος» επιχειρεί να ανοίξει έναν διάλογο με το κοινό για τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, τις ταυτότητες, τις σχέσεις και τους αγώνες που οφείλουν να δίνονται συνεχώς.

Η σκηνοθετική ματιά της Μαρίας Καραζάνου, που υπογράφει επίσης τη σκηνική εμψύχωση, επιλέγει να δώσει χώρο στις φωνές των νέων δημιουργών, ενώ η μουσική σύνθεση του Γιάννη Λιόλιου και ο φωτιστικός σχεδιασμός του Τάσου Κουλούρη ενισχύουν την εμπειρία του θεατή με τρόπο καθηλωτικό.

Η σκηνογραφία και τα κοστούμια, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και καλλιτεχνικής συνεργασίας μεταξύ αρχιτεκτόνων, σκηνογράφων και φοιτητών, δίνουν ζωή σε ένα δυστοπικό σύμπαν που μοιάζει πιο κοντινό από όσο θα θέλαμε.

Μεγάλη είναι και η συμμετοχή της ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ Βόλου, των οποίων οι σπουδάστριες συνέβαλαν καθοριστικά στο μακιγιάζ, καθώς και πολλών ακόμα συντελεστών, σε μια παραγωγή που χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα και ενέργεια.

Η παράσταση πλαισιώνεται από πολυάριθμους ερμηνευτές, φέρνοντας στο προσκήνιο μια δημιουργική έκρηξη φοιτητικής έκφρασης και πολιτισμικής συνείδησης.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ομάδα δεν περιορίζεται μόνο στο θεατρικό γεγονός αλλά δημιουργεί και ένα πλαίσιο επικοινωνίας με το κοινό, θέτοντας στο επίκεντρο τη δημόσια μνήμη και την κοινωνική ευθύνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά η κράτηση είναι απαραίτητη (τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978202798, 6945833268, 6942817565).

Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές άνω των 14 ετών, με σαφή προειδοποίηση για την παρουσία σκληρής γλώσσας, αναφορών σε έμφυλη βία και φωτοευαίσθητα οπτικά εφέ.

www.ertnews.gr

Πηγή www.ertnews.gr